Veel gestelde vragen

Topsitters is een bemiddelingsplatform tussen families en sitters met een specifiek talent. Ons platform koppelt families binnen aan de juiste beschikbare topsitter.

 

Onze sitters zijn fantastisch met kinderen en kunnen hun talenten overbrengen op de jongere generatie. Onze sitters zijn 16+, spreken minstens twee talen, zijn door ons geïnterviewd, ontmoet en gecontroleerd.

 

Een van onze veiligheidsmaatregelen is transparantie. Wij geloven in openheid en communicatie daarom werken we onder andere met een voorstelvideo. Ons doel is om een veilige omgeving te creëren voor iedereen. Topsitters heeft altijd het recht om families of sitters de toegang te ontzeggen.

 

Si, Yes, Ja! Wij vinden het heel belangrijk en cruciaal dat zowel de sitter als de familie weten wat er van hen verwacht wordt. Voor elke boeking spreken de families en de sitters duidelijk af wat hun verwachtingen zijn. Tijden, locatie, activiteiten en bijzonderheden.

Schade als gevolg van een sitterssessie is voor eigen rekening en verantwoordelijkheid van de familie en/of de sitter. Wij raden zowel de sitter als de familie ten zeerste aan een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

 

Nee, dat is niet mogelijk. Voor de toepassing van de Regeling Dienstverlening aan Huis (hyperlink naar belastingdienst) dienen zowel families als sitters particulieren te zijn. Topsitter draagt geen BTW af over de oppasdienst, die valt onder de Regeling Dienstverlening aan Huis. Ouders betalen in dit geval ook geen BTW over de oppasdienst. Topsitters betaalt wel btw over het lidmaatschapsgeld en de administratiekosten. Deze laatste zijn inbegrepen in het getoonde uurtarief.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dienstverlening-aan-huis

Onze sitters hebben volledige controle over hun eigen uurtarieven. Deze starten vanaf €8,- all-in ex membershipkosten tussen de €14,50 en €10,- per maand afhankelijk van de duur van het membership.  Veel sitters geven bijles, trainingen en/of zijn professionals. Andere sitters zijn getalenteerd en weten hun boekingen goed van tevoren voor te bereiden.

Als sitter worden je inkomsten tot een bepaald bedrag niet belast. Wel moet je je inkomsten opgeven aan de belastingdienst via ‘opbrengsten uit overig werk’. Volg deze link voor meer informatie.

 

We moeten er zeker van zijn dat de oppassers bereid zijn hun tijd op te geven om op jouw kinderen te passen. En dit is een van onze manieren om onze sitters te beschermen. Onze ervaring is dat de combinatie van het uurtarief en de minimum boeking van 2 uur zorgt voor het evenwicht dat nodig is.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem gerust contact met ons op. contact@topsitters.nl of 0640501862